The Board

Govert-Jan Vos
Voorzitter

Mijn naam is Govert-Jan Vos geboren in Den Haag in 1978. Ik ben op mijn 14de voor het eerst in aanraking gekomen met de poolsport. Ik was gelijk verkocht. In het begin was het ieder weekend met mijn vrienden voor het stappen een potje pool. Later ben ik me meer gaan toeleggen om beter te worden in de sport en ben ik verschillende huistoernooien in de regio gaan aflopen. Hiernaast ben ik ook gaan snookeren en heb enige jaren competitie gespeeld.

Pas een aantal jaar geleden ben in actief geworden in de competitie in de regio. In eerste instantie ben ik gaan spelen bij Zeekant. Hier heb ik een paar seizoenen gespeeld. In het eerste seizoen zijn we zelfs kampioen geworden. Nu speel ik alweer 2 seizoenen in Hague5 in de tweede klasse.

Ik ben in 2013 gevraagd door de toenmalige voorzitter om te helpen met de regio in de rol van penningmeester. En per september 2014 ben ik gekozen als voorzitter van de regio. De komende jaren hoop ik mij in te zetten om pool weer groot te maken in de regio. Dit doe ik op dit moment met een club van drie andere enthousiaste bestuurders.

Aleksej Horvat
Vice-Voorzitter

Op vakantie in Canada met mijn ouders toen ik ongeveer vijf jaar oud was, zijn we op een dag in een café beland met achterin een pooltafel. "Wat is dat?" vroeg ik aan papa. Ik kreeg munten in mijn hand en de instructie om zelf maar te gaan proberen. Het was geen succes! Enkele minuten later heb ik mijn eerste poolles gekregen, en naar mijn herinnering is het mij zelfs gelukt een of twee ballen te potten, helemaal zelfstandig. En zo begon het.

Na een tijd mijn vader pesten om vaker te gaan poolen is een vaste afspraak ontstaan: elke zaterdagmiddag, terwijl het nog rustig was, naar de kroeg! Daar heb ik mijn tweede concurrent gevonden, Lenny de barman, die elke dag speelde en iedereen versloeg.

Als tiener heb ik verspreid door de stad competities opgezocht en na een tijd ben ik uitgekomen in Amsterdam Billiards, een oude bowlingbaan omgebouwd tot poolhal in het centrum van New York met een openhaard en 40 tafels. Daar heb ik met plezier 2 seizoenen straight-pool competitie gespeeld.

Acht jaar later, verhuisd naar Nederland, begon het weer te kriebelen. Hoe lang kan je eigenlijk zonder poolen? Ik kreeg tot mijn vreugde een plek aangeboden bij The Crusaders, een van de drie teams van the Church waar ik nou voor mijn 7de seizoen in West voor uitkom.

Dankjewel papa voor het met mij delen van deze geweldig sport. En dank jullie, alle leden, voor het mogelijk maken onze competitie door te zetten. Ik kijk ernaar uit jullie allen nog rond de tafel tegen te komen in de komende jaren. En in de tussentijd zet ik mij als Vice-Voorzitter graag in onze geliefde sport te helpen groeien.

Paul Balkema
Penningmeester

Ik ben Paul Balkema, 45 jaar, wonend in Den Haag, rond mijn 20e speelde ik regelmatig pool in zalen als Pool Purple Chinapool en in een zaal bij de Fahrenheitstraat in Den Haag. Na een paar jaar is dit wat verwaterd en heb ik een tijd nauwelijks meer gepooled. In 2008 gingen we met een groep van 4 naar de Hague 5 en zijn weer in aanraking gekomen met de poolsport. De leiding en leden hebben ons aangemoedigd en we zijn lid geworden. 2 van ons spelen sinds toen met veel plezier competitie en hebben ook leuke uitstapjes naar de Ardennen en Luxemburg. In 2014 ben ik gevraagd of ik een rol wil spelen binnen het bestuur van Poolwest2. Ik ben hierop ingegaan en ben nu penningmeester. Ik wil zorgen voor de voortzetting van de goede financiële positie van Poolwest2.

Tjerk ter Veen

Secretaris

In het seizoen 2005/2006 nam ik, Tjerk ter Veen, voor het eerste deel aan de regionale poolcompetitie van poolwest2. Als speler van the Saints (The Church in Leiden) heb ik sindsdien met veel plezier alle seizoenen deelgenomen aan de regionale poolcompetitie van PoolWest 2.

Poolen is een geweldige sport, waarmee je op ieder niveau plezier aan kan beleven. Je hoeft geen Niels Feijen te zijn om aan de regionale poolcompetitie deel te nemen. En met de verschillende spelsoorten die het poolen biedt, zijn er legio tactieken en technieken om toe te passen. Dit geeft de sport aanzienlijk meer dimensies dan menigeen zich realiseert.

In mijn elfde poolseizoen, heb ik me beschikbaar gesteld als Wedstrijd Coördinator voor PoolWest2.