Nieuwe Reglementen: de belangrijkste wijzigingen.

De nieuwe Reglementen zin sinds enkele dagen definitief geworden.

De Reglementen zijn te vinden hier

Op enkele vlakken zijn de reglementen significant gewijzigd. Het uitdrukkelijke verzoek is dan ook om de reglementen aandachtig door te nemen.

De belangrijkste wijzigingen betreft:


Wedstrijdformulier invullen


In tegenstelling tot wat we de afgelopen jaren gewend zijn, worden de wedstrijdformulieren door beide captains afzonderlijk ingevuld, zonder dat dit zichtbaar is voor de andere captain. Dus niet eerst de uitspelende captain vult het formulier in, maar beide captains vullen afzonderlijk het formulier in. Anticiperen als thuisspelend team op de opstelling van de tegenstander is er dus niet meer bij.

Zie ook H.10 in de Reglementen voor een toelichting.


Aantal te spelen wedstrijd per individu


Ieder team moet in beginsel de wedstrijd spelen met minimaal 3 spelers en maximaal 7 spelers. Als een team met 3 spelers aanwezig is, speelt er maar 1 speler 3 partijen (1 koppel en 2 individuele partijen). Als je met 3 spelers bent, moet de speler die 3 keer speelt altijd de koppel spelen.

Als een team met 4 spelers of meer aanwezig is, mag iedere speler maximaal 2 partijen spelen (of 1 koppel en een enkel of 2 enkelpartijen). Het is dus NIET toegestaan om een speler 3 keer op het formulier te zetten als er meer dan 3 spelers aanwezig zijn.

Zie ook H.9 in de Reglementen voor een toelichting.


Met maar 2 spelers een wedstrijd spelen


Als je onverhoopt als team met maar 2 spelers aanwezig bent, worden er 2 partijen automatisch verloren. De koppelpartij wordt automatisch gewonnen door het team dat wel met minimaal 3 spelers is en 1 enkelpartij wordt automatisch gewonnen door het team dat wel met minimaal 3 spelers is. Het complete team mag ook kiezen welke enkelpartij geclaimd wordt. De overige 4 enkelpartijen kunnen nog steeds gespeeld worden.

Een team mag maximaal 3 wedstrijden in het seizoen met maar 2 spelers aan de start verschijnen.

Als je maar met 1 speler verschijnt aan de start van de wedstrijd, wordt de wedstrijd niet gespeeld. De wedstrijd wordt dan automatisch met 4-0 verloren. Bovendien krijgt het niet complete team 2 strafpunten.

Zie ook H.14 in de Reglementen voor een toelichting.


Ranglijst bepalen


De ranglijst wordt bepaald op basis van het aantal behaalde partijpunten (individuele partijen en koppelwedstrijden die zijn gewonnen). Als dat gelijk is wordt er gekeken naar het aantal gewonnen competitiewedstrijden. Wanneer dat ook gelijk is, telt het onderling resultaat. En mocht dat gelijk zijn is het puntensaldo (verschil tussen gewonnen en verloren partijen) doorslaggevend.

Zie ook H.4 in de Reglementen voor een toelichting.


Wedstrijden verzetten


Wedstrijden kunnen enkel worden verzet als er minimaal 48 uur voor aanvang van de wedstrijd, een verzoek tot verzetten is ingediend bij de captain van de tegenpartij en het wedstrijdsecretariaat (poolwest2@gmail.com).

Per seizoen kunnen er maximaal 3 wedstrijden worden verzet naar een later tijdstip. Dit geldt enkel voor de verzoeken tot verzetten die na 1 oktober 2018 zijn ingediend. Dus tot 1 oktober 2018 kunnen er nog wedstrijden onbeperkt worden verzet.

Wedstrijden uit de laatste 2 speelrondes kunnen NIET worden verzet.

Zie ook H.12 in de Reglementen voor een toelichting.


Gebruik magic rack


Bij de spelsoorten 9-ball en 10-ball is het verplicht om een magic rack te gebruiken. Het thuisspelende team moet er voor zorgen dat er een magic rack beschikbaar is.

Zie ook H.16 in de Reglementen voor een toelichting.

11 Sep 2018